Cada 28 de juny es commemoren els fets succeïts a Stonewall, Nova York (EUA), l’any 1969 que van marcar l’inici de l’alliberament homosexual. Aquell dia la població LGTBI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

Des d’aleshores, s’han fet molts passos endavant i Catalunya ha liderat aquest avenç reconeixent els seus drets amb l’aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre i la posada en marxa de la primera Xarxa pública de serveis d’atenció integral LGTBI , entre altres accions.

A Cunit el compromís per avançar en la defensa dels drets de les persones LGTBI+ es concreta en la recent obertura del Servei Local d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere, que ofereix informació i sensibilització sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere, duu a terme accions contra la LGBTIfòbia, fa acompanyament i suport a les persones LGBTI+ i fa el tràmit de canvi de nom de la Targeta Sanitària per a persones trans.