Cunit és el municipi escollit per a fer una prova pilot de l’innovador projecte Raptor per part de l’empresa Urban Mobility. Aquesta és una empresa que gestiona fons europeus per a projectes d’innovació de les administracions públiques amb la monitorització de la via pública. Per part de l’empresa és la primera vegada que es fa un desplegament en un municipi de les característiques de trama urbana de Cunit.

Després de treballar en iniciatives a grans ciutats com Barcelona, Valencia, Londres o Estambul, arriba a Cunit la prova pilot de la implantació d’aquesta tecnologia.

David Marquínez, regidor de Tecnologia, Informació i Transparència, explica en què consisteix.

De les diferents propostes que hi havia damunt la taula, es va optar per solucionar la recollida d’ informació sobre l’estat de tots els elements de senyalització de la via pública així com l’estat de l’asfalt. D’aquesta manera es podrà identificar qualsevol desperfecte en la senyalització tant vertical com horitzontal i també en l’asfalt de tot el municipi i tenir tota la informació actualitzada per a programar les actuacions que calgui fer.

Aquesta iniciativa es portarà a terme a través de càmeres que s’instal·len en vehicles de la Policia Local de Cunit, com a elements que estan constantment circulant per la via pública.