El pròxim dimecres 11 de setembre Cunit celebrarà els actes centrals de la Diada Nacional de Catalunya. No obstant això, la programació ofereix propostes abans. Concretament, dissabte 7 de setembre, el grup d’estudis locals Delmacio de Conito oferirà, a les 12h, a la Sala de Sessions de l’Ajuntament, la conferència “CATALUNYA NO S’ACABA A LA PANADELLA”, a càrrec de Francesc Canosa i Farran.
El segon acte que tindrà lloc abans de la Diada és el Concert de cançons populars a càrrec de “QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES”, amb l’espectacle Ilercavònia, a les 10 de la nit, a la Plaça del Casal,

Dimecres 11, a partir de les 11 h, al costat de l’absis romànic de l’església Sant Cristòfol, CATIFA DE FLORS a càrrec de l’Ateneu Cultural
Alba de Cunit.
A les 12 h, des del pati de l’Ajuntament, PROCESSÓ DE LES COLLES LOCALS DE CULTURA POPULAR CATALANA fins a la plaça de la Vil, on tindrà lloc l’Ofrena Floral institucional al monument del Tricentenari.
Seguidament, CERCAVILA de colles locals amb els Gegants de Cunit, el Gegant Infantil Ramon de la colla Tocats pel Foc, grallers i la colla de Balls populars de Cunit.
En el transcurs de la cercavila, a la Plaça del Casal, PARLAMENT INSTITUCIONAL I CANT DELS SEGADORS
En acabar, a la plaça Santiago Rusiñol, TABALS, XIULETS I TRONS PER LA CULTURA TRADICIONAL, a càrrec dels Joves Diables de Cunit i Tocats pel Foc.
I ja a la tarda, a partir de les 18.30 h, a la Plaça del Casal, BALLADA DE SARDANES amb la Cobla Contemporània i la participació
de l’Agrupació Sardanista de Cunit.

Montse Cámara, regidora de Cultura, destaca que “Aquesta Diada ofereix tradició i també vol apropar totes les colles locals culturals amb un seguici que acompanyarà els actes centrals de l’ofrena floral i del parlament. I també com a novetat el concert de “Quico el Célio, el noi i el mut de Ferreries”, i la conferència de Delmacio de Conito que, aquest cop, aprodundeix en la història de Catalunya”.