L’Ajuntament de Cunit, en el marc del Programa per a la Convivència i el Civisme, col·labora amb l’Associació Azahara per celebrar la primera edició dels ‘Reconeixements Azahara: dones i diversitat’. Aquest esdeveniment té l’objectiu de destacar les històries de vida i els projectes liderats per dones de Cunit que, amb la seva tasca, contribueixen a transformar la societat.

L’acte tindrà lloc el proper 24 d’octubre de 2024 a les 18:00h al Teatre Municipal de Cunit. En aquesta cerimònia es reconeixerà la trajectòria de quatre dones amb una visió intercultural, que serveixen d’inspiració per a dones i nenes no només a Cunit, sinó també arreu del país. Els guardons posen en valor conceptes com la solidaritat, la transformació social, la sostenibilitat i la resiliència. També es comptarà amb la ponència inaugural a càrrec de l’artista i activista Montserrat Anguiano

Aquest esdeveniment, obert a tota la ciutadania, vol convertir-se en un punt de trobada entre la societat civil, les entitats i les administracions públiques, destacant el paper fonamental de la dona com a agent de cohesió social. La selecció de les guardonades ha estat gestionada per una comissió de treball interna que ha valorat la contribució de les candidates a la diversitat, la igualtat i la inclusió.

Dones reconegudes:

  • Feliciana Montenegro Ribera
    Mestra amb una dilatada carrera a Cunit, ha influït en diverses generacions d’alumnes gràcies a la seva capacitat d’adaptar-se als canvis socials i pedagògics, convertint-se en un referent d’educació intercultural.
  • Grup de Dones Interculturals de Cunit
    Aquesta unió de dones, majoritàriament d’origen marroquí, ha destacat per la seva tasca d’inclusió, especialment en organitzar esdeveniments com l’Iftar, posant de relleu la riquesa de la diversitat cultural.
  • Irene Carlos León
    Artista amb una trajectòria internacional, utilitza l’art com a eina per transcendir fronteres i fomentar la creativitat a Cunit. Ha impulsat tallers i col·laboracions per potenciar el talent local.
  • Edesia Tris Arregui
    Provenint d’Aragó, Edesia ha destacat per la seva dedicació a la comunitat de Cunit, impartint tallers i activitats que han enriquit la vida cultural del municipi, i inspirant altres dones a seguir els seus passos.

Per assistir a aquest acte, cal reservar l’entrada a través de la web de l’Associació Azahara: www.azahara.org.