Cunit ha ho té tot a punt per la celebració de la Festa Major d’Hivern. Serà els dies 20, 21 i 22 de gener quan el municipi dediqui diferents activitats a commemorar la festivitat del seu segon patró, St Sebastià.

La programació compta amb la participació de diverses entitats culturals que complementen els actes organitzats per l’Ajuntament. A més, es recupera enguany el tradicional i multitudinari dinar de germanor de la Societat d’Avis Sant Sebastià, en el qual hi participen els socis de l’entitat.

Montse Cámara, regidora de Cultura, explica que “Per fi aquest 2023 recuperem les activitats col·lectives a la Festa Major d’Hivern. Els Balls amb orquestres, el dinar de la Societat d’Avis Sant Sebastià, cercaviles… Tot plegat perquè el nostre municipi pugui gaudir de la Festa més nostra, que ningú hi falti!”.

Divendres 20 de gener:
A les 12:30h, a la coberta de l’escola Pompeu Fabra, concert de Festa Major d’Hivern amb l’orquestra Costa Brava i en acabar cava per a tothom.

A les 18h, a la coberta de l’escola Pompeu Fabra, ball de tarda de Festa Major d’Hivern amb l’orquestra Costa Brava.
______
Dissabte 21 de Gener:
A les 11:30h, a la sala de plens de L’Ajuntament conferència “Les Masies i la vida rural” a càrrec de Martí Boada i seguidament presentació del llibre “ Les Masies de Cunit” a càrrec de l’autor Jaume Casañas Mestre i Carme Vera Bastidas amb la coordinació del grup d’estudis local “Delmació de Cunito”.

 

A les 12h, a la plaça del casal, ballada de sardanes amb la cobla Cossetània i amb la col·laboració de l’Agrupació sardanista de Cunit.

 

A les 18h, cercavila i carretillada de foc amb la participació de les colles infantils i adultes dels Joves Diables de Cunit i amb bèsties infantils i les bèsties de foc de la colla Tocats pel foc acompanyats de timbalers de la colla.
(Consulteu recorregut i normes de seguretat en el ban municipal)

 

A les 21:30h a la coberta de l’escola Pompeu Fabra, concert jove amb el grup Mareta Bufona, seguidament concert amb La Fúmiga “Gira Fotosíntesi” i amb Strombers “Gira Strombersions”, i per finalitzar la nit, sessió de DJ. (Menors de 16 anys acompanyats d’un adult)
____

Diumenge 22 de gener:
A les 10h, Concurs infantil de capgrossos creats per la mainada amb elements reciclats.

A les 11h, cercavila d’ofici pels carrers de la població, amb la participació dels gegantons de Cunit i gegants infantils de la colla Tocats pel foc acompanyats de grallers. Cercavila de Balls Populars amb colla de bastons, cercolets i pastorets acompanyats de flabiols i gralles a càrrec de l’Associació Balls Populars de Cunit. (Consulteu recorregut a cunit.cat)

A les 12:30h, a la plaça del casal, espectacle infantil de caire participatiu amb cançons i balls.

A les 12h, abans de la Missa del diumenge en honor a Sant Sebastià, a l’església parroquial, concert a càrrec de la coral Arrels de Cunit.

A les 13h, a la coberta del col·legi Pompeu Fabra dinar de socis i ball de tarda de la societat d’Avis Sant Sebastià.

 

Recorregut Balls Populars: Inici: Plaça del Casal, Plaça de l’església, C/ St. Isidre, Plaça de la Unió, C/ Joan XXIII, Plaça de la Vila, C/ Major, C/ Francesc Macià, C/ Puig i Cadafalch, Plaça Santiago Rusiñol, C/ Empar Nadal, Plaça del Casal.