En data de 29 de juliol, el Departament de Salut ha resolt la pròrroga i/o modificació d’algunes de les mesures en matèria de salut pública, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Les principals mesures, que es prorroguen o entren en vigor a les 00 h del 30 de juliol de 2021, són les següents:

Confinament nocturn: Resten prohibits els desplaçaments i la circulació per les vies públiques entre les 01.00 hores i les 06.00 hores de la matinada als municipis de més de 5.000 habitants que, en els darrers 7 dies, presentin un índex d’incidència acumulada igual o superior a 400 casos diagnosticats per 100.000 habitants. Aquesta prohibició també s’aplica als pobles i ciutats envoltats totalment o gairebé per municipis afectats. Aquesta mesura afecta el municipi de Cunit.

Trobades socials: Màxim de 10 persones, excepte convivent. No està permès menjar ni beure en grup en espais públics.

Capacitat d’aforament en esdeveniments culturals i esportius: Es limita a 3.000 persones, independentment de la capacitat màxima que pugui tenir el recinte i de què es tracti d’un espai a l’aire lliure. En recintes més petits, els manté la limitació del 70% de la capacitat màxima. Tot el públic haurà d’estar assegut i amb la mascareta posada.

Restauració: Taules d’un màxim de sis persones a l’interior dels establiments i màxim de 10, a les terrasses. És obligatori portar mascareta mentre no es consumeixi.

Horari d’obertura al públic: En les activitats permeses, l’horari serà el corresponent a casa activitat sense que en cap cas pugui superar la franja entre les 06.00 hores i les 22.00 hores, en general, i la franja entre les 06.00 hores i les 00.30 hores del dia següent en cas d’activitats culturals, i esportives, botigues de conveniència, establiments comercials annexos a gasolineres, serveis de restauració, inclosa la recollida a l’establiment i la prestació de serveis a domicili, i salons de jocs, casinos i sales de bingo. La restauració en àrees de servei de vies de comunicació per a professionals de transport no resta subjecta a cap franja horària.

Imatge de Actualització de les mesures i restriccions per tal de contenir la Covid19 2

El departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya ha aprofitat per fer una crida a la població que encara no s’hagi vacunat a demanar hora per rebre les diferents dosis.

En aquest enllaç s’hi poden trobar les mesures actualitzades.

Resolució en data del 29 de juliol (pdf)