L’alumnat de 1r de batxillerat i 1r de cicles del nostre institut Ernest Lluch i Martin ha participat aquest matí, juntament amb alumnat dels instituts de l’Arboç i La Bisbal, en l’activitat educativa “Canvi de Marxa”, un espectacle de prevenció de conductes de risc associades a la conducció celebrat a l’Arboç.

L’activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica la situació. Durant el seu relat s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima.

Aquesta activitat està impulsada per la fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la organització de Jove Baix Penedès.