En una inspecció rutinària del projecte de reconstrucció de la Barraca de Pedra seca localitzada al Fondo del Cove de Cunit, s’ha pogut observar com el vandalisme ha malmès l’estructura i també l’aparició de nombroses restes de menjar, papers… als voltants. I fins i tot, s’ha observat com s’ha fet foc al seu interior.

Es demana a qui passegi per les zones d’interior, respecti les senyalitzacions i també l’entorn. Amb aquest vandalisme s’ha fet malbé part de l’estructura de la barraca, fet que pot provocar que s’enfonsi. Es demana no acostar-s’hi i manternir l’entorn net.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, ha lamentat aquests fets “ens hem trobat davant d’uns actes que fan palès un vandalisme i el poc respecte per l’entorn natural i també pel que forma part de la nostra identitat. Haurem d’adaptar el projecte per arranjar els desperfectes. Hem de ser conscients que el patrimoni és de tots i totes, estem obligats a conservar-lo, a cuidar-lo i a respectar qualsevol element comú “.

Aquest projecte forma part de la voluntat de Cunit de posar en valor la història local, en aquesta ocasió, rehabilitant aquesta Barraca i mantenint la memoria del que va ser aquesta construcción rural al nostre municipi.

Generalment, les barraques de pedra seca tenien diferents usos com d’aixopluc, per a gardar eines o també d’alberg de bestiar i són habituals de tot el territori català i del Mediterrani.

 

 

L’entrada Apareix malmesa la Barraca de Pedra Seca que s’està reconstruint ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.