Els ajuntaments de Cunit i Calafell organitzen de forma conjunta la I Cursa Solidària que tindrà lloc el diumenge 20 de novembre i que oferirà modalitats adaptades a totes les edats.

Aquesta iniciativa s’ha desenvolupat amb un caire solidari, destinant-se cada any la seva recaptació a una finalitat benèfica o social, amb la qual cosa la primera edició és a favor de l’associació ‘Joan Petit Nens amb càncer’.

Els dos municipis han col·laborat per crear conjuntament una nova cursa popular amb l’objectiu que esdevingui una cursa referent al calendari atlètic i en uns anys pugui consolidar-se com una prova de referència al territori amb un recorregut completament pla a tocar del mar Mediterrani.

Tots dos Consistoris animen a tota la ciutadania de Cunit i Calafell, així com atletes de tot el territori a participar en aquesta nova cursa, que comptarà amb modalitats de 5km10km, marxa nòrdica, format caminada i curses infantils i familiars. Aquest fet posa de manifest el caràcter obert de la cursa i la voluntat que aculli a totes les franges d’edat i modalitats.

La cursa transcorrerà per sobre del Passeig Marítim que comparteixen ambdues poblacions. Cal destacar la voluntat de les dues corporacions en unir forces en benefici d’un recorregut que faciliti les sensacions dels corredors i que valori el territori i sobretot les platges de Calafell i Cunit, traçant la cursa per tot el frontal marítim.

L’acord dels dos Ajuntaments permet que cada any s’alterni el municipi de sortida. Aquesta primera edició la cursa té sortida i arribada a Calafell i l’any vinent 2023, serà Cunit qui acollirà la sortida i l’arribada de la segona edició.

Tots els participants disposaran d’ avituallament i una samarreta tècnica de la cursa, que agermana el Castell de Calafell i l’Església  Sant Cristòfol de Cunit.

Les inscripcions poden fer-se a través de la plataforma www.athleticevents.net o presencialment a les regidories d’Esports de Cunit i Calafell.