La Barraca de Pedra seca que es troba al Fondo del Cove continua reconstruint-se, en aquesta ocasió gràcies al suport d’un grup de persones voluntàries que complementa a les tasques portades a terme per l’equip d’experts que estan fent la reconstrucció, encapçalats pel reconegut especialista Robert Rovira.

A més, també estan arranjant els marges que fa pocs dies van aparèixer malmesos. Tasques que finalitzaran en les pròximes setmanes.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, explica que “aquesta és la tercera Barraca de Pedra seca que es reconstrueix al municipi junt amb les dues que ja es van refer l’any passat. N’hem localitzat dues més que seran reconsruïdes properament. Seguim treballant per protegir el nostre patrimoni, només així som capaços de fer-ne la divulgació en les millors condicions”.

Generalment, les barraques de pedra seca tenien diferents usos com d’aixopluc, per a gardar eines o també d’alberg de bestiar i són habituals de tot el territori català i del Mediterrani.