L’Ajuntament de Cunit se suma al Dia Mundial del Càncer de Mama Metastàsic que es commemora avui 13 d’octubre.

Aquest tipus de càncer passa desapercebut per la majoria de la societat, però més de 6.000 persones moren cada any per aquesta patologia que, avui dia, no té cura, i és la primera causa de mort en les dones de 35 a 50 anys.

Per donar suport a l’Associació Càncer de Mama Metastàsic i informar i conscienciar la població de Cunit sobre aquesta malaltia i la necessitat que la investigació segueixi avançant, l’ajuntament de Cunit il.luminarà aquest vespre la seva façana amb els colors de l’Associació.

A continuació podeu llegir el Manifest del Dia Mundial del Càncer de Mama Metastàsic:

“AVUI, 13 D’OCTUBRE, ÉS EL DIA MUNDIAL DEL CÀNCER DE MAMA METASTÀSIC.

En plena campanya de l’anomenat mes rosa, és un dia que es tenyeix d’altres colors. El rosa s’esvaeix i perd la brillantor per mostrar la realitat de dones amb càncer de mama que, de moment, mai abandonaran els seus tractaments. Viuran sempre sota els efectes secundaris i la por. Entre l’alegria de treure partit a cada dia i el cansament d’aquesta cursa de fons. La metàstasi que acompanya el nostre càncer fa que aquest s’hagi disseminat a altres òrgans: ossos, pulmó, fetge…, i que les nostres juganeres cèl·lules s’adormin o s’alterin envaint a poc a poc el nostre cos. I encara que ens mantinguem moltes vegades aïllades i invisibles, són moltes dones, i alguns homes, les que moren cada any al nostre país. Concretament 6.621 persones van morir l’any passat a conseqüència d’aquesta patologia.

Perquè el CMM segueix sent avui en dia, tot i els avenços de la investigació i de l’esforç diari de molts i moltes professionals, la primera causa de mort en dones entre 35 i 50 anys.

I què esperem d’aquest dia? Volem el teu compromís, saber que estàs al nostre costat, que ens veus i empatitzes, perquè les nostres vides importen, i perquè puc ser la teva mare, la teva filla o potser tu mateixa.

Volem agilitzar els diagnòstics a través de l’estudi de marcadors i biòpsies líquides.

Volem poder accedir als tractaments i poder participar en assajos independentment d’on visquem.

Volem que s’agiliti l’aprovació de nous fàrmacs o tractaments, sense cap classe de restricció innecessària, i la seva incorporació en el protocol dels nostres hospitals.

Volem que s’estudiïn les nostre casuístiques i tumors, el que faria que s’afinnesin i personalitzessin els tractaments alhora que es limitaria el malbaratament de recursos.

Volem dir a totes les dones que estan vivint aquesta situació que no estan soles. Que hi ha una associació que treballa i reivindica aquestes coses i que et rebrà amb els braços oberts.

Volem que aquest 13 d’octubre sigui un dia especial en què es recordi a cadascuna de les nostres companyes, a totes aquestes estrelles, que avui no poden estar amb nosaltres, i que van mantenir fins al final l’esperança, desitjant aquest miracle que totes esperem, i que mai va arribar per a elles.

Volem, en definitiva, que el nostre lema sigui patent i latent en aquest dia:

MÉS INVESTIGACIÓ PER A MÉS VIDA”