El passat dissabte 4 de maig es va celebrar a Sitges el 7è Triatló Infantil organitzat pel C.N. Sitges, prova no competitiva del calendari de competicions de promoció Infantil de la FETRI, oberta a nenes i nens nascuts entre el 2005 i el 2014.

Més de 200 Triatletes dels diferents Clubs d’arreu de Catalunya van prendre la sortida en les diferents categories. Entre elles, cinc esportistes cunitenques; Júlia, Irina, Fromsis, Vera i Lara van decidir afrontar el repte de completar el seu primer Triatló,  amb unes distàncies de 50 m nedant, 1500 m en bicicleta i 300 m corrents en categoria Benjamí (2009-10) i 75 m nedant, 2000 m en bicicleta i 600 m de cursa a peu les alevines (2007-08).

En un dia esplèndid i amb ambient festiu, el debut va ser tot un èxit, completant totes elles el seu primer triatló amb gran solvència, sota la mirada emocionada d’unes mares i pares que van xalar veient com les seves filles assolien aquest repte tan bonic.

La iniciativa del Triatló a Cunit va néixer de la mà del projecte “Escola de Triatló – Triatló a l’escola”, programa que dona relleu a valors inherents a l’esport com divertir-se, compartir, respectar-se, superar-se i promoure hàbits saludables, encoratja als nens i nenes de 2n fins a 6è de primària de les escoles de Cunit i als joves des de 1r a 3r de l’ESO de l’Institut de Cunit a tenir el seu primer contacte amb l’esport del Triatló. Dos dies a la setmana, on practiquen, segons marqui el calendari, natació, atletisme o ciclisme, sempre d’una manera lúdica, millorant la seva autoestima i condició física.

L’activitat promoguda i subvencionada per la Regidoria d’Esports de Cunit, rep el suport de l’Escola esportiva del Club Esportiu Penedès Marítim, única escola de triatló homologada per la Federació Catalana de Triatló, a la comarca, sota la coordinació i direcció tècnica d’en Jordi Vidal, entrenador qualificat per la Federació Espanyola de Triatló (FETRI).

L’entrada Cinc cunitenques participen al 7è Triatló Infantil a Sitges ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.