El president del Govern,Pedro Sánchez, va anunciar dissabte passat que sol·licitarà, el proper dimecres, al Congrés dels Diputats una nova pròrroga de l’estat d’alarma. L’actual pròrroga, la tercera, va entrar en vigor el diumenge 26 d’abril, i es prolongarà fins a la mitjanit del 9 al 10 de maig.

El Ministeri de Sanitat ha publicat una Guia de Preguntes i Respostes del Pla.

Amb l’inici de la fase 0, entrran en vigor noves mesures com:

La obligatorietat de l’ús de les màscares en el transport públic.

Tanmateix, es flexibilitzen determinades restriccions socials i es determinen les condicions de desenvolupament de l’activitat de comerç minorista i de prestació de serveis, així com de les
activitats d’hostaleria i restauració.

Els restaurants i cafeteries podran obrir perquè siguin els ciutadans els que puguin recollir en el propi local les comandes. Aquests es realitzaran mitjançant trucada telefònica i Internet i s’establirà un sistema preferent de repartiment per a les persones majors o amb dependències.

Els comerços i locals de servei que poden obrir des d’avui (llibreries, ferreteries, perruqueries, tallers d’arranjament de roba o de calçat podran atendre amb cita prèvia i a un únic client per cada treballador). S’establiran horaris d’atenció preferent a majors de 65 anys que coincidiran amb els seus horaris de passeig, de 10 a 12 del migdia i de 19 a 20 hores.

Publicació al BOE de les diferents ordres del Ministeri de Sanitat:

Flexibilització de determinades restriccions socials i condicions de desenvolupament de l’activitat
de comerç minorista i de prestació de serveis, així com de les activitats d’hostaleria i restauració.

S’autoritza la reobertura al públic de les terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració limitant-se al cinquanta per cent de les taules permeses l’any immediatament anterior sobre la base de la corresponent llicència municipal. En tot cas, haurà d’assegurar-se que es manté la deguda distància física d’almenys dos metres entre les taules o, en el seu cas, agrupacions de taules.

Condicions per a la reobertura de terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració.

Condicions per a l’obertura al públic d’establiments i locals comercials minoristes i de prestació de serveis assimilats.

L’obertura de comerços minoristes és per a establiments de fins a 400 metres quadrats, als quals els clients hauran d’acudir sempre amb cita prèvia, i en els quals s’ha de garantir l’atenció individual -un empleat per client-.

Haurà de mantenir-se en aquests locals la distància mínima de dos metres i hi haurà franges horàries i/o passadissos preferents per als majors de 65 anys.

Les compres han de fer-se dins d’un mateix municipi, encara que permetran desplaçaments entre les localitats petites si no tenen determinats productes -i no té sempre que ser el confrontant, pot ser un altre municipi de la zona si així es necessita.

Quant a les perruqueries, que poden obrir a partir del dilluns ja en fase 0 i on no es poden guardar els dos metres de distància, serà obligatori l’ús de màscares tant per al client com per a l’empleat de l’establiment.

L’esport professional

A partir d’ avui també s’autoritzen els entrenaments per als esportistes professionals que seran individuals i sense límit de temps dins de la província. Els esportistes paralímpics podran anar acompanyats.

Document de Preguntes i respostes, de la Direcció General de Protecció Civil.

Condicions en les quals ha de desenvolupar-se l’activitat esportiva professional i federada.

 

 

 

L’entrada Comença la fase 0 del Pla de Transició cap a la nova normalitat ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.