L’Ajuntament de Cunit ha iniciat els treballs per adequar el sector litoral a la futura zona taronja d’estacionament regulat. L’inici de la pintura de les més de 2.000 places ha començat a l’Av Tarragona amb el límit amb Cubelles.

Tal i com estava previst, entrarà en funcionament durant la propera Setmana Santa, fins al 15 de juny tots els caps de setmana i a partir d’aquesta data i fins el 15 de setembre de dilluns a diumenge.

L’estacionament regulat té com a objectiu regular sota control horari (Zona Taronja) l’accés de vehicles a aquesta zona i de garantir la rotació a les places d’estacionament de vies i solars públics, a més d’assegurar una mobilitat més sostenible a tot el municipi. Tal i com explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lorenzo.

Com funciona el servei?

El nou servei d’estacionament regulat funcionarà a través de bonus de diferents tipus adreçats a persones en situació de:

  1. Persona resident empadronada a Cunit amb el vehicle domiciliat a Cunit fora de la Zona Taronja no cal que faci cap tràmit. Si estaciona en aquest àmbit cal que es pagui la tarifa establerta de 0,30 cèntims diaris.
  2. Persona resident empadronada dins de l’àmbit de la zona taronja amb el vehicle domiciliat en el mateix àmbit, cal fer la sol·licitud a la Seu electrònica de l’Ajuntament de Cunit de l’abonament per tota la temporada que té un cost de 10 euros.
  3. Persona no resident a Cunit amb propietat d’un habitatge dins de la zona taronja i amb el vehicle domiciliat fora de Cunit, cal que es faci la sol·licitud de l’abonament també a través de la Seu Electrònica, escollint una de les tres modalitats:
    • Abonament setmanal: 20 euros
    • Abonament mensual: 50 euros
    • Abonament de temporada: 80 euros.

Totes les sol·licituds s’hauran de fer a partir del 15 de març.

A partir de les dades de la Direcció General de Trànsit es constata com el parc de vehicles ha experimentat un creixement constant a Cunit al llarg dels anys, a més de l’elevada afluència de visitants amb vehicle privat que rep el municipi durant la temporada primavera-estiu pel seu atractiu turístic, circumstàncies que han derivat en un increment notable del volum de trànsit i circulació al municipi. Aquesta pressió sobre la mobilitat impacta especialment en tota la franja marítima (carrers adjacents a l’avinguda Tarragona).