L’Associació de Comerciants i Empresaris (ACEC) del nostre municipi, l’Ajuntament de Cunit i les escoles SolCunit, Pompeu Fabra i Els Cossetans, organitzen, conjuntament, la tercera edició de la Setmana del Comerç, que se celebrarà arreu de Catalunya del 25 al 31 de març. La Setmana del Comerç és un reconeixement de la Generalitat de Catalunya al teixit comercial organitzat dels municipis del territori, per la seva funció social i de dinamització econòmica del seu àmbit d’actuació.

La translació de la iniciativa al nostre municipi es realitza a través de l’organització de “La Setmana Pirata del Comerç“, que consistirà en una “gimcana comercial” adreçat a l’alumnat de primària de les tres escoles de Cunit. Es tracta de trobar objectes relacionats amb el món dels pirates, en cada un dels establiments comercials que hi participen.

Des del dia 25 al 30 de març l’alumnat de primària de Cunit haurà de transitar pels establiments comercials participants, que constaran a la documentació que se’ls facilitarà, i deixar constància de l’objecte “pirata” que hi trobin. Una vegada completada la documentació amb la relació d’objectes, la depositaran en qualsevol dels comerços adherits i participaran en un sorteig de 6 entrades al cinema (amb crispetes incloses). Mentre els infants gaudeixin de la recerca d’objectes, els establiments comercials oferiran descomptes en els seus productes i alguns bars i cafeteries elaboraran “piratapes” pels clients.

El dissabte dia 30 s’organitzaran activitats al Nucli Antic per a posar en valor la setmana temàtica. Al llarg del dia, els infants i les famílies gaudiran de Comparses i Animació Infantil Pirata. A les 20 h, com a cloenda d’una divertida setmana, es projectarà la pel·lícula “Piratas del Caribe, la venganza de Salazar” a la Plaça del Casal.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Cunit es valora positivament la iniciativa, perquè es converteix en una oportunitat per ampliar el coneixement de l’oferta de productes i serveis del nostre municipi, alhora que promou la participació de les escoles, famílies i joves en una activitat de caràcter promocional dels establiments comercials de Cunit.

L’entrada Comerciants, les escoles i l’Ajuntament organitzen la Setmana Pirata del Comerç ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.