Els ajuntaments de Cunit i Cubelles i la Diputació de Barcelona es van reunir el passat 25 de març per avaluar les possibilitat dels dos consistoris d’entrar a formar part del Parc Natural del Foix. Per part de l’organisme provincial van assistir a la reunió Pere Pons, president delegat de l’àrea d’Infraestructures i espais naturals i Valentí Junyent, diputat delegat de Mobilitat, espais naturals i prevenció d’incendis forestals, mentre que per part de Cunit hi ha assistit el seu alcalde, Jaume Casañas, i per part de Cubelles l’alcaldessa, Rosa Fonoll, i el regidor d’Espai Públic i Medi ambient, Josep Maria Hugué.

La Diputació està ara mateix en una fase molt primerenca dels estudis previs per vehicular un super espai protegit, mitjançant la connexió dels parcs naturals del Garraf, d’Olèrdola i del Foix amb l’àrea marítima de la qual formen part tant Cubelles com Cunit.

En aquest sentit, Jaume Casañas, valora aquestes converses com a molt positives “de cara a la nova oportunitat que suposa aquest nou escenari natural  com a nou atractiu natural i turístic”.

Les condicions per formar part de l’espai natural són molt estrictes i aquestes ampliacions les autoritza la Generalitat de Catalunya, mentre que la Diputació de Barcelona en fa la gestió.

Els dos municipis preparen ara una moció per aprovar en els plenaris municipals en què manifestin la seva voluntat de treballar de forma conjunta en la protecció de l’espai dins del Parc natural del Foix i donar suport a la Diputació en la creació d’una gran àrea verda al territori.