El Consell Comarcal del Baix Penedès ha obert l’oficina comarcal d’impuls a la transició energètica per fomentar l’ús d’energia renovable que donarà servei als municipis de la comarca. En aquest sentit, l’ajuntament de Cunit ha signat un conveni amb el Consell Comarcal per tal que aquesta oficina estigui al nostre municipi dos dimarts al mes.

Es tracta d’un nou servei d’assessorament i atenció a la ciutadania per a resoldre dubtes i oferir solucions que impulsin l’ús de sistemes energètics sostenibles.

Segons el regidor de Medi Ambient de Cunit, José Manuel Cabada “Al nostre municipi com en d’altres, cada cop hi ha més sol·licituds per a la instal·lació d’energies verdes. Aquesta oficina de suport arriba en un moment clau pels ajuntaments que com el nostre estem rebent un elevat nombre de peticions i de consultes ciutadanes “.

Així, quinzenalment, un tècnic expert en la matèria es desplaçarà a Cunit on atendrà als ciutadans que sol.licitin visita. En el següent enllaç podreu veure el calendari i els dies i horaris on serà a cada poble. Per demanar cita amb un tècnic, es pot fer a través de la web del Consell Comarcal del Baix Penedès a l’apartat de serveis a la ciutadania http://ccbp.cat/recerca/serveis/ciutada/trasicioenergetica o bé directament sol.licitant la visita a través del servei d’atenció al ciutadà del vostre ajuntament. També es pot enviar un correu electrònic a: energia@baixpenedes.cat.

El Consell Comarcal ha anunciat que, a més, tècnics d’aquesta Oficina també faran xerrades a les escoles i instituts comarcals per tal d’informar de totes les avantatges i opcions sobre les energies renovables que es poden instal.lar a les cases als estudiants.

Aquesta oficina forma part d’una xarxa d’oficines que depenen de la Generalitat de Catalunya i que compten amb tota la informació referent a la transició energètica a més d’estar al dia de les subvencions que hi ha disponibles en cada moment. La transició energètica que estem vivint en els darrers temps és molt dinàmica i canviant, evolucionant molt rapidament. Des d’aquesta oficina es vol ajudar a la millor resposta en cada moment.

Els municipis que adherits són el següents:

  • Albinyana
  • La Bisbal del Penedès
  • L’Arboç
  • Sant Jaume dels Domenys
  • Llorenç del Penedès
  • Bellvei
  • Masllorenç
  • Santa Oliva
  • Cunit