La Festa Major d’Hivern se celebra en honor al seu segon patró, Sant Sebastià. Aquest any començarà el dissabte 18  fins al dissabte 25 de gener. Tradicionalment, aquesta festa es feia en honor de les feines de la pagesia;  ja que Cunit havia estat un poble on els conreus eren una part important de la seva vida econòmica.

Es tracta d’una festa de participació popular, amb activitats molt diverses per a gaudiment de la ciutadania en general. Inclou ballades de sardanes, cercavila de balls populars i de foc, concert coral, concert jove, jocs infantils entre d’altres actes lúdics i socials. Cal dir que la Societat d’Avis Sant Sebastià hi participa amb el tradicional dinar de germanor de l’entitat, que anirà seguit del  ball de tarda obert a tothom. La cloenda serà dissabte 25 amb el Festival de l’Ateneu Cultural Alba de cunit. 

Programa d’actes

Dissabte 18 de gener

10.00 h, a l’esplanada de l’av. Tarragona cantonada av. de la Font, “I exhibició de Motocross – Cunit Beach Penedès Marítim”.

11.00 h, a la plaça del casal, actuació dels Falcons de Piera acompanyats de grallers.

12.00 h, al vestíbul de l’estació de Renfe, inauguració dels panells de fotografies de Cunit, guanyadors del concurs d’instagram.

12.00 h, a la Sala de Plens municipal, Conferència “La repressió franquista a Cunit –Tres condemnats a mort”– a càrrec de Queralt Solé i Barjau  i amb la col·laboració del grup d’Estudis “Delmacio de Cunito”.

12.30 h, a la Plaça Catalunya, Ballada de sardanes amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista de Cunit.

17.00 h, a la sala del teatre del Casal Municipal, activitat de Jocs infantils.

18.00 h, a l’Església Parroquial, Concert de Sant Sebastià a càrrec de la Coral Arrels de Cunit. A continuació, Missa de dissabte.

 22.00 h, al Pavelló d’Esport Municipal “Els Joncs”, Presentació del cartell del Carnaval de Cunit 2020 i petita actuació de la colla Fiestukis, amb els reis dels Carnaval.

 Concert Jove a càrrec del grup de versions “Balahits”.

0.00 h, Actuació del Dj Ernest Codina.

 Diumenge 19 de gener

8.00 h, per diferents carrers del nucli antic de la població, Matinades de foc i timbals, a càrrec de les entitats Joves Diables de Cunit i colla Tocats pel Foc,   amb la participació del Gegantó del foc.

10.00 h, a la Plaça del Casal, Concurs de gegants infantils i capgrossos amb la participació dels gegants infantils de la colla Tocats pel Foc. Organitzat per la colla Tocats pel Foc i l’Agrupació de Balls Populars de Cunit.

A continuació, Cercavila de Balls Populars a càrrec de l’Agrupació de Balls Populars de Cunit i colla Tocats pel Foc, amb la participació dels Gegants de Cunit i de Cubelles.

12.45 h, Tronada aèria simultània a Plaça Santiago Rusiñol, a la Plaça de l’Espai Jove, a la Rambla del i al Passeig Marítim cantonada Av. Juli Cèsar a càrrec del Joves Diables de Cunit.

13.00 h, al Pavelló Municipal “Els Joncs”, Concert i cava per a tothom a càrrec de l’orquestra “Himalaya”.

A partir de les 18.00 h, i fins a les 22.00 h, al pavelló municipal “Els Joncs” ball de tarda per a tothom, a càrrec de l’orquestra “Himalaya”.

Dilluns 20 de gener

 12.00 h, a l’Església Parroquial Missa Solemne de Festa Major d’Hivern en honor al patró Sant Sebastià.

13.00 h, al Pavelló Municipal “Els Joncs”, Dinar de germanor per als socis de la Societat d’Avis Sant Sebastià.

18.00 h i fins a les 22.00 h, al Pavelló municipal “Els Joncs” Ball de tarda per a tothom.

Dissabte 25 de gener

18.00 h, a la Sala del Casal municipal Festival 25è aniversari de  l’Ateneu Cultural Alba de Cunit.