El proper 29 de febrer, Cunit celebrarà la primera edició de la Xatonada Infantil recuperant així una festa grastronòmica que s’havia realitzat a Cunit.

Cunit està inclòs en el que es considera ‘territori xató’. Aquest plat gastronòmic formava part, històricament, de la vida quotidiana de les famílies cunitenques i també del Gran Penedès.

Enguany, l’Ajuntament de Cunit vol que siguin els més menuts els que incorporin la tradició als seus hàbits gastronòmics. Fa uns anys, el Concurs de mestre xatonaire infantil ja es celebrava juntament amb les escoles del municipi, en el qual els alumnes de 6è de Primària elaboraven la salsa del xató seguint les instruccions de restauradors de Cunit.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, destaca que “A Cunit el xató és un plat típic que s’elabora tant a les llars com a restaurants. Volem oferir la possibilitat als nens i nenes que coneiguin i aprenguin a fer la salsa que acompanya als ingredients amb igual o més importància que la resta d’elements. I volem a més, celebrar una gran festa familiar on podem compartir el nostre patrimoni gastronòmic”.

Dissabte 29 de febrer, a partir de les 11 del matí, a més del concurs infantil de mestre xatonaire, hi haurà diferents activitats lúdiques com jocs gegants, taller gastronòmic i inflables fins les 14h.

L’entrada Cunit celebrarà la I Xatonada Infantil el 29 de febrer ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.