Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia.

Els principis d’equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

L’Ajuntament de Cunit s’adhereix a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

Durant tota la setmana, la façana de l’ajuntament de Cunit lliurà una pacarta contra la LGTBIfòbia i el respecte a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

També, la Regidoria d’Igualtat i el Teatre Municipal de Cunit presenten l’obra de teatre TRANSBORD que es durà a terme el dissabte 21 de maig, a les 19 hores. Les entrades es poden comprar de dilluns a divendres a la tarda al Casal Municipal (C/ Sant Joan, 2) i tenen un preu de 10€.

TRANSBORD ens explica la història del Pol, un jove trans, que visita el despatx d’una psiquiatra de la seguretat social perquè li diagnostiquin
disfòria de gènere. Ho necessita per a poder canviar la seva identitat de gènere davant les institucions de l’estat i de la societat on viu, que encara el veu i el tracta, de vegades, com una dona. Al llarg de l’hora que dura la sessió, el Pol no només s’enfronta a l’hipocresia d’una societat suposadament
avançada i igualitària, sinó que també dialoga amb alguns dels seus fantasmes i els seus millors records.