El passat divendres 22 de novembre, es van iniciar els actes de commemoració del 25 de novembre a Cunit. La presidenta de l’associació feminista Mujeres en Acción va donar el tret de sortida amb una lectura contra les violències masclistes. A continuació, es va dur a terme un recital de “Cançons Bio-Lentes”, en el que la Yolanda Valero (cantant) i el Marcelo Arnal (al piano) ens van oferir cançons reivindicatives, d’empoderament de les dones i de denúncia de la seva situació al món. Vam escoltar cançons com “Y sin embargo te quiero“, “Ne me quite pas” o “Mujer contra mujer“, entre d’altres.

El dilluns, 25 de novembre, a la 1 del migdia, es va fer un minut de silenci i una concentració ciutadana contra la violència masclista. També es va fer la lectura del Manifest institucional del Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència vers les Dones, que van llegir alumnes de l’INS Ernest Lluch. Prèviament dos grups d’alumnes de l’institut van fer diversos murals contra la violència de gènere. També a l’Escola Pompeu Fabra, tot l’alumnat va sortir al pati per formar tres llaços liles, amb les paraules que havien treballat a classe sobre com se senten quan estan bé o malament i el que necessiten, a partir del conte Artur i Clementina.

A la tarda, la M. Carmen Vila, experta en defensa personal femenina, va dur a terme un taller d’autodefensa feminista adreçat principalment a noies, que va ser tot un èxit de participació també. En aquest taller, les i els joves van aprendre defensa personal passiva, amb consells d’autoprotecció i prevenció, i activa, amb simulacres d’agressió i resolució.

Durant tota la setmana es continuaran fent activitats a diferents equipaments municipals i als centres educatius de la vila.