L’artesà autor dels Capgrossos de Cunit, en Toni Mujal, ha estat l’encarregat de tornar a crear el que fa anys es donava per extraviat: el Capgrós de l’alcalde de la democràcia, en Josep Solé.

Amb aquest, es dóna per completada la colla dels 6 Capgrossos de Cunit, 3 homes i 3 dones que van inspirar l’autor aleshores i que ara ja estan més a prop de sortir els 6 junts a fer gresca a les festes del municipi.

Els tres homes evoquen a 3 alcaldes que representaven 3 èpoques. Les tres dones no representaven a cap  personatge del poble, però la idea va ser que fossin personatges divertits. A la República, Jaume  Mestre  Jané (conegut com l’avi Moles), a la Dictadura, Joan Martí Ricard Alcalde electe 1967 a  1979, a la Democràcia, Josep Solé Rodríguez, segon alcalde electe de la democràcia (1989). Les tres dones són la vella, la jove, i la negreta. Totes tres ballen amb alegria i entusiasme al son de la música.

Els Capgrossos estan exposats a la Biblioteca per tothom qui els vulgui visitar. Actualment, surten a ballar a les festivitats locals de la mà de l’Agrupació dels Balls Populars de Cunit i de la recent creada colla Tocats pel Foc.

Montse Cámara, regidora de Cultura i Festes, explica que “des de la Biblioteca s’ha fet un esforç per recuperar el sisè Capgrós que des de feia molts anys faltava al seguici popular del nostre poble. Ara, gràcies a les colles Tocats pel Foc i als Balls Populars, que els treuen a ballar i a compartir les nostres festes, en podem gaudir tot el poble com ben aviat a la Festa Major d’Hivern“.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, remarca que “les festes  i els elements culturals com els capgrossos i la resta de bestiari, també són patrimoni. Aquest és el nostre patrimoni cultural i és un goig veure com hem completat la colla de Capgrossos del nostre poble, que podeu visitar a la Biblioteca Marta Mata, per on ja ha passat el Drac.”.