El govern de Cunit dona suport a la sol·licitud que ha fet el delegat del govern del Penedès demanant que es diferenciï el sector sanitari del Garraf i l’Alt Penedès (on pertany Cunit) dels altres dos sectors sanitaris de la Regió Sanitària Metropolitana Sud.

El govern municipal accepta la decisió de mantenir-se a la Fase 0 i continua prioritzant la protecció de la salut de la ciutadania de Cunit. Però també defensa la postura de la Delegació del Govern al Penedès perquè considera que Cunit i el Sector Sanitari Alt Penedès-Garraf-Cunit està en la mateixa situació en l’evolució de casos que el Sector Sanitari del Tarragonès-Baix Penedès de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona que si han entrat en Fase 1.

El fet de formar part de la Regió Sanitària Metropolitana Sud, i comptabilitzar els casos conjuntament amb els altres sectors sanitaris de la regió, els del Baix Llobregat Nord i el Baix Llobregat Centre Litoral i L’Hospitalet, fa que el valor global de la Regió Sanitària sigui més elevat que si es contessin només els valors del Sector Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf.

Per tot això, es defensa tenir un tracte diferenciat per poder avançar de fases sense penalitzacions externes alienes al nostre propi sector sanitari.

L’entrada Cunit demana diferenciar el sector sanitari del Garraf i Alt Penedès ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.