L’alcalde de Cunit, Jaume Casañas, ha assistit aquesta tarda a la presentació conjunta de les al·legacions a la MAT Cluster Begues, una nova línia privada de Molt Alta Tensió, a la qual el Govern de l’Estat li ha donat el vist-i-plau per a seva instal·lació en territori tarragoní, des de les Terres de l’Ebre fins al Penedès.

Ajuntaments, Consells Comarcals i la Diputació de Tarragona defensen un seguit d’al·legacions contra aquesta línia que connectaria parcs eòlics i solars de l’Aragó fins a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En total, són 180 km que connectarien aquests dos punts, sense possibilitat de revertir en els territoris per on passa, segons explica el Manifest presentat aquesta tarda als mitjans de comunicació.

Jaume Casañas, afegeix que “aquesta infraestructura altera el paisatge penedesenc, no aporta cap benefici ni cap opció d’ incorporar energies renovables pel territori per on passa. Defensem el valor del nostre entorn, dels nostres municipis i del nostre paisatge. No s’ha comptat amb els municipis ni amb la ciutadania”. Casañas afirma que “apostem per les renovables, però no d’aquesta manera, el model energètic ha de respectar el territori, ha d’ integrar-se sense alterar ni impactar en el valor natural. Sempre a favor de les energies renovables, però no volem la MAT i per això demanem la retirada i demanem reflexió”. 

El passat 28 de juliol es va publicar al BOE l’anunci de la informació pública de l’estudi d’impacte ambiental i la sol·licitud administrativa prèvia del conjunt de parcs eòlics denominat “Clúster Begues_PFot-539 AC” al qual corresponen les al·legacions presentades avui.