Des de l’inici de la Festa Major, el passat 9 de juliol amb el pregó de Dolors Latorre, presidenta de l’Ateneu Cultural Alba i de la Casa de Andalucía de Cunit, fins al tancament de l’actuació d’Havaneres de dilluns 12, Cunit ha pogut celebrar i gaudir de la seva Festa Major de forma segura i complint estrictament amb les normes preventives en tot moment.

En aquest sentit s’ha manifestat la regidora de Cultura, Montse Cámara: “Enguany hem volgut oferir una Festa Major adaptada a la situació de pandèmia que vivim. Això volia dir que havíem de crear espais segurs per a tothom que la volgués gaudir. Cada actuació ha comptat amb un rigurós control d’accés i de compliment de tota la normativa Covid. De forma diferent, sense aglomeracions, però hem pogut gaudir dels nostres dies de Festa Major“.

Es van poder celebrar tots els actes previstos com la clàssica cercavila de Balls que enguany va tenir un circuit marcat a la Pl de la Vila, els Balls dels Gegantons i de la Cuca Espurna, dels quals es va poder gaudir des de les cadires. Els concerts amb cadira van agafar el relleu enguany a la manera tradicional de celebrar la Festa Major, “sense renunciar a la nostra Festa Major”, afegeix Montse Cámara, que també v agraïr a les entitats que hi han participat “el seu paper fonamental en seguir deixant empremta de les nostres tradicions en un moment tan complicat”.

Moments i una experiència que ha queda pel record de Cunit, la primera Festa Major celebrada en el marc d’una pandèmia i que ha portat una nova manera de gaudir-la i d’organitzar-la.