L’ajuntament de Cunit ha implantat la primera fase de la xarxa de Wifi pública dins del projecte europeu Wifi4EU, amb el qual la ciutadania es pot connectar lliurement a una xarxa pública i gratuïta.

Aquest projecte està emmarcat dins del Programa europeu que dota a cada poble i cada ciutat d’Europa d’accés sense fil gratuït a internet entorn dels principals centres de la vida pública.

Segons el regidor de Tecnologia, Informació i Transparència, David Marquínez “aquest projecte es va iniciar l’any 2019 quan teníem com a objectiu oferir connexió pública a l’espai exterior al municipi. Amb la pandèmia els tràmits de la subvenció s’han allargat i això ens ha permès poder anar més enllà i incorporar nous horitzons. Amb tot, avui podem oferir de forma gratuïta i segura a la ciutadania, 7 punts de connexió de forma senzilla i segura“.

Un dels principals objectius de la Comissió Europea al crear en programa WIFI4EU, era el que qualsevol ciutadà, pogués beneficiar-se d’una xarxa wifi pública, gratuïta, i sobretot segura. Un requeriment també que han de complir aquestes xarxes, és el de no recopilar cap dada personal dels usuaris. Aquests per accedir al seu ús, només han d’acceptar les condicions d’ús, i seleccionar el botó d’accedir a la xarxa. Aquesta autentificació té una durada de 24h. En cap cas, has d’introduir el correu o el telèfon mòbil per tal que t’enviïn un codi d’accés.

Així doncs, les úniques dades recopilades per aquest servei és el nombre de connexions que hi ha a cada punt d’accés.

La implantació d’aquesta xarxa de wifi als espais exteriors s’ha pogut dur a terme gràcies a que ja es compta amb xarxa de fibra òptica, un projecte que també s’ha aconseguit portar a terme en el darrer any.

David Marquínez explica que “estem treballant i així seguirem per a aconseguir que la ciutadania tingui opcions d’accés lliure i segur a internet en els espais municipals, sigui quina sigui la seva localització. Estem ja dissenyant la següent fase per ampliar els punts wifi a més centres de vida a la via pública“.

A més, cal recordar que tots els equipaments municipals tenen connexió wifi dins de l’horari d’obertura de cada instal·lació.