En els darrers dies ha tingut lloc un nou pas en l’assumpte del desmantellament de la central Tèrmica d’Endesa a Cubelles. Dijous passat va celebrar-se la reunió entre els ajuntaments de Cunit, Calafell, Cubelles i Vilanova i la Geltrú, el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Medi Ambient.

L’ajuntament de Cunit va mantenir la defensa de les conclusions de l’Informe que va encarregar i que determina l’opcio 5 amb actuacions addicionals, com a únic camí per a garantir el futur del litoral  cunitenc i de les seves platges. Cunit es reafirma en aquesta alternativa amb un consens absolut dels 5 grups municipals amb representació a l’Ajuntament. 

Jaume Casañas, alcalde de Cunit, manifesta que “l’ajuntament de Cunit es manté i es mantindrà ferm en defensar i voler garantir el millor futur pel nostre litoral. El nostre objectiu i el nostre interès és clar: que Cunit no continuï perdent sorra, que tinguem una platja estable. Són el nostre principal actiu i no podem fer passos enrere“.

Casañas insisteix en que “els espigons són un element indispensable, no podem prescindir d’ells tal i com ens indiquen els estudis que tenim“.

L’ajuntament de Cunit també va manifestar el seu interès en la creació d’una Taula de Treball per a estudiar el futur de la línia litoral, les dinàmiques de la costa penedesenca, així com les tendències i afectacions del canvi climàtic.

Després d’aquesta reunió, la Generalitat i l’Estat han de traslladar a Endesa la proposta d’actuació definitiva.