A partir d’ara, la Policia Local de Cunit multarà a tots aquells banyistes que no respectin la prohibició de banyar-se o d’accedir a la platja quan estigui hissada la bandera vermella.

Aquesta sanció i d’altres estan recollides a l’Ordenança 1.21 d’Ús, Seguretat i Conservació de les platges del litoral de Cunit. Concretament, la de no respectar la bandera vermella està classificada com a sanció greu i pot comportar una sanció econòmica d’entre els 501 i els 1000 €.

Les platges de Cunit compten amb un servei de vigilància i socorrisme format per 19 socorristes (10 socorristes aquàtics i 9 vigilants de platja), 8 torretes de vigilància i 3 mòduls de salvament.

A més, el servei compta amb un Dron com a suport en casos d’emergència.

Xavier Lorenzo, Regidor de Seguretat Ciutadana, explica que “el nostre objectiu és posar a l’abast dels banyistes els mitjans perquè la seva estada a la platja sigui segura; el que cal és que tothom respecti tant les banderes com les indicacions del servei de vigilància i salvament i qui no ho faci rebrà la corresponent sanció. Banyar-se amb bandera vermella no només posa en risc la seguretat del banyista sinó també la dels socorristes”.

Aquest estiu, com a novetat, s’ha instal·lat de forma permanent una patrulla de la Policia Local a les platges entre les 12 i les 18h.

 

L’entrada Cunit multa per banyar-se amb bandera vermella a les platges ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.