L’ajuntament de Cunit ha iniciat les obres de naturalització de l’espai verd existent al costat de la Deixalleria Automàtica del carrer Montserrat Roig. Es tracta d’una actuació que vol dotar de singularitat pròpia a aquesta zona verda  de gairebé 3.000m2 i donar-li una continuïtat amb un espai educatiu ambiental dins de la Deixalleria municipal.

Tal i com explica la regidora d’Urbanisme, Dolors Carreras: “Per a la millora d’aquest espai s’ha optat per a la implantació de jocs de materials molt naturals i que, donades les dimensions de la parcel.la permetin un joc dinàmic i de moviment adaptat a diferents franges d’edat”.

S’incorporen nous jocs per a diferents edats, bàsicament de fusta on fomentar l’exploració, l’equilibri, la mobilitat i la diversió compartida. L’àrea de jocs s’ha estructurat com a tres zones dins la pròpia parcel.la:

– La primera definida per elements de joc dirigits on el joc defineix el patró: Es situarà una tirolina de fusta a la part més propera a la deixalleria i crear un punt de partida en el circuit de jocs. Al costat de la tirolina, i en paral·lel al carrer, es situa una cinta per botar.
– A la part central es busca un joc lliure: situem un joc tipus esquelet de troncs que potencia el joc arbitrari de moviment al voltant dels troncs recolzat per una sèrie de trons encastats a terra a mode de recorregut a diferents alçades.
– Per últim una part dedicada als infants més petits que amb la incorporació de dos jocs giratoris tipus banyeres.

Dins el conjunt d’àrees de joc es situaran un total de 7 bancs que per la seva forma poden constituir tant un límit per tancar el recinte, com un joc en sí mateixos.

Aquesta actuació es complementarà amb un espai dedicat a l’educació ambiental i al reciclatge dins de la Deixalleria Automàtica adreçada a també a infants.

L’actuació té un cost de 102.998,41 euros (IVA inclòs) i compta amb una subvenció de 80.000 euros a càrrec de la Diputació de Tarragona.