Aquesta tarda, ha tingut lloc una nova reunió del Pacte de Coma-Ruga, format pels següents municipis de costa: Sitges, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Cambrils,Vila-seca, Salou, Montroig del Camp i Vandellòs-Hospitalet de l’Infant.

El passat mes de febrer, es va constituïr el Pacte de Coma-ruga després que els municipis del litoral es trobessin en situacions similars després del pas del temporal Glòria. L’objectiu era buscar sol·lucions conjuntes a problemes compartits i establir actuacions comunes que duguin a unes platges més sostenibles.

La reunió d’avui, per això, s’ha centrat en actuacions per garantir la salud dels banyistes i personal de socorrisme i serveis a les nostres platges, i en posar sobre la taula mesures a prendre amb els licitadors de les concessions de la temporada estiuenca com ara guinguetes, que veuràn reduïda la temporalitat de la seva concessió i la viabilitat econòmica de les mateixes.

Com a representant de Cunit hi assisteix el regidor de Medi Ambient i Platges, José Manuel Cabada, qui ha destacat que “aquesta nova trobada ens ha servit per plantejar com hem d’encarar les noves fases de la desescalada pel que fa a la posada en marxa de les platges garantint la seguretat de veïns i de visitants“. El regidor afirma que “les nostres platges són l’atractiu turístic més important del municipi, i hem de vetllar perquè es puguin gaudir, sempre que no es posi en perill ni la salut de les persones i que s’eviti la propagació i contagi del virus“.

José Manuel Cabada explica que “tenim per endavant un gran repte, una situació excepcional que requereix de mesures i d’accions també excepcionals. I es necessita de la comprensió, la paciència i la col·laboració de tothom.”

L’entrada Cunit participa en una reunió per consensuar actuacions per unes platges segures ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.