Cunit està preparat per celebrar una Diada Nacional de Catalunya tradicional que comptarà amb diversos actes. Els actes institucionals començaran el diumenge 11 amb l’Ofrena floral i finalitzaran amb el Parlament institucional i el cant d’”Els segadors.

Dins de les activitats programades, podrem gaudir de la conferència organitzada pel Grup d’Estudis Cunitencs “Delmacio de Conito“, de la Catifa de Flors que l’entitat municipal Ateneu Cultural Alba crea any rere l’altre, de la cercavila de balls populars i de la tradicional ballada de sardanes.

La programació de la Diada 2022 és la següent:

Divendres 9 de setembre

A les 18 h a la sala de plens de l’Ajuntament de Cunit, conferència “Operació Catalunya” a càrrec del periodista Quico Sallés i coordinada per l’Associació local “Delmacio de Conito“.

Dissabte 10 de setembre

A les 22 h a la plaça del casal, Havaneres, a càrrec de la coral “Arrels de Cunit”.

Diumenge 11 setembre

A partir de les 11 h al costat de l’absis romànic de l’església, Catifa de Flors, a càrrec de l’Ateneu Cultural Alba de Cunit.
A les 11 h a la plaça de la Vila, Ofrena Floral institucional al monument del Tricentenari.
A partir de les 11:15 h a la mateixa plaça de la Vila, inici Cercavila de balls populars i finalització a la plaça del Casal, amb les entitats locals de Balls populars i Tocats pel foc.

Recorregut de la cercavila: Inici plaça de la Vila, C/ Major, C/ Francesc Macià, C/ St. Antoni, C/ Empar Nadal, C/ Ramon Casas, C/ Francesc Macià, C/ Puig i Cadafalch, C/ Empar Nadal i arribada a la plaça del Casal.

A les 12 h a la plaça del Casal, Parlament institucional i a continuació cant d’”Els segadors”.
A partir de les 12:30 h a la plaça del casal, Ballada de sardanes amb la participació de l’Agrupació Sardanista de Cunit.