Donat que aquest any no es pot celebrar la Xarel·lada per l’actual situació de crisi sanitària, des de la Regidoria de Turisme i Patrimoni es vol recordar un esdeveniment altament consolidat que des de fa 8 anys dóna la benvinguda a la temporada estiuenca.

Enguany, es celebraria la VIII edició el proper 27 de juny, però les actuals circumstàncies han fet que totes les activitats lúdiques per a aquest estiu siguin cancel·lades pel consistori.

Recordem que es tracta d’un esdeveniment enogastronòmic que va néixer de la cooperació entre la Sommelier cunitenca Carme García del Restaurant l’Arrosseria i la Regidoria de Turisme i Patrimoni. Es va crear amb la voluntat de donar rellevància al Penedès, terra de vins i caves, que ens ofereix una gran varietat de raïms que donen un producte de gran qualitat reconegut arreu del món.

Una d’aquestes varietats és el xarel·lo, la més conreada a la DO Penedès amb una superfície que sobrepassa les 7.000 ha i gaudeix d’una excel·lent adaptació als terrers i climes del Penedès. Els vins joves són suaus, amb un caràcter sedós però amb cos, bona acidesa, afruitats, aromàtics i amb excel·lent graduació alcohòlica.

La jornada sempre ha constat de dues parts; una més didàctica al matí amb xerrades a càrrec de bodeguers i historiadors i una més lúdica al vespre nit al Passeig Marítim amb la venda de tiquets per a poder tastar els vins, caves, tapes i postres dels cellers i establiments participants acompanyats de música en directe.

L’any passat van participar els restaurants de L’Arrosseria, Gastrobar Cocteleria Ronsito, Pizzeria Mistral, Casa Carmiña da Castañeira i Hotel – Restaurant Adia. Les postres van anar a càrrec del Forn Pastisseria Casas i Forn Pastisseria Vilamajó.

Els cellers participants van ser: Castellroig, Esteve i Gibert, Costadors Terroirs Mediterranis, Finca Viladellops, Montrubí, Jané Ventura, Finca Mas Perdut, Loxarel, Mas Candí i Vinyes 7 Pams.

L’entrada Cunit rememora la Xarel·lada com a acte consolidat ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.