Els ajuntaments de Calafell i de Cunit han celebrat una primera reunió de treball perquè el primer li aporti al segon la seva experiència pel que fa principalment al funcionament del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). També s’ha aprofitat la reunió per compartir experiències pel que fa a les polítiques d’igualtat que ambdós municipis desenvolupen.

Cunit, per nombre d’habitants, no compta amb un SIAD propi i aquest servei s’ofereix a través del Consell Comarcal  del Baix Penedès.  Sí té en canvi una regidoria pròpia de polítiques d’igualtat des de fa molts anys que ha desenvolupat polítiques de gènere al llarg del temps.

Calafell, de la seva banda, no tan sols gestiona aquest servei des de fa anys, sinó que és referent comarcal en aquestes matèria, amb polítiques capdavanteres per les quals altres municipis s’interessen tot sovint.

A la reunió de treball hi han assistit, per part de Calafell, la tinent d’alcalde d’Igualtat i Drets Socials, Helena Rubio, i la presidenta de la comissió d’Igualtat, Isabel Bou Bayona. Per part de Cunit, hi ha assistit Inés García, regidora de Gent Gran, Igualtat i Dona. Els contactes seguiran en les properes setmanes, per a establir una línia de treball transversal entre els dos municipis.

Segons Helena Rubio, “fa anys que, a Calafell, desenvolupem polítiques feministes i d’igualtat. En som capdavanters en el nostre entorn”. I afegeix: “Ens plau molt ajudar altres municipis que volen treballar en aquesta línia, però també ens satisfà saber que també ens beneficiarem del treball transversal i de les experiències d’altres ajuntaments”.

Inés Garcia, per la seva banda, recorda que a Cunit fa molts anys que es va iniciar el treball intens en el desenvolupament de polítiques de gènere. “A partir d’ara volem donar un nou impuls a les polítiques de gènere desenvolupant nous projectes i ampliant els serveis d’atenció a les dones”, diu Garcia. I afegeix: “Per això estem contactant amb altres municipis com Calafell que porten molts anys també desenvolupant polítiques d’igualtat i que tenen un SIAD propi des de fa 10 anys per aprendre de la seva experiència i poder iniciar també projectes de treball conjunts”.