A poc més de 10 dies de l’inici del Carnaval de Cunit d’enguany, es fa pública la programació d’actes i activitats que tindran lloc al nostre municipi. Amb el cartell presentat públicament durant la passada Festa Major d’Hivern, ara és el torn de saber quines són les cites carnavalesques d’aquesta edició.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Cunit i la Coordinadora de Colles de Carnaval continuen treballant a fons per a oferir de nou un dels grans esdeveniments culturals del nostre municipi, que des de fa 6 any és considerat Festa d’Interès Turística per part de la Generalitat de Catalunya.

El Carnaval de Cunit tornarà a esclatar enguany a mitjans del proper mes de febrer amb la Gran Rúa de Carrosses i Comparses com a acte central, en realitat, un dels principals esdeveniments culturals de renom que té molta repercussió més enllà del municipi, no només amb l’alta participació de grups de fora de Cunit sinó també perquè és motiu de que Cunit aculli a milers de visitants.

Montse Cámara, regidora de Cultura, explica que “Ajuntament i Coordinadora estem ultimant els detalls perquè tothom pugui gaudir dels actes de Carnaval de Cunit i perquè, com ho fa sempre, traspassi fronteres més enllà del nostre municipi. La programació d’aquest any recupera cites com la Gala del Boig del Carnaval, i segueix mantenint inciatives que molt encertadament es van incorporar com la Batalla de Coreos; a més de comptar amb novetats com l’Arribo el Dijous Gras“.

Aquesta edició compta amb el Regnat de la colla local ‘Fiestukis’ després dels anteriors dels grups ‘Soñadores’ i ‘Quitxalla’.

PROGRAMACIÓ

Dissabte 15 de febrer,

a partir de les 18:00 h, a la sala del casal, Presentació del Regnat del Carnestoltes Cunit 2020, a càrrec de la
colla Fiestukis. Actuacions a les 18:00 h i a les 20:00 h. A continuació, refrigeri als assistents.

Dijous 20 de febrer,

a partir de les 17:00 h, a la plaça del casal, Arribo i Festa Carnavalera.
a les 20:30 h, al casal municipal, Gala del Boig del Carnaval.

Divendres 21 de febrer
A les 17:00 h, al Pavelló d’esports, Festa Infantil.                                                                                                                                                                                        A les 22:00 h obertura de portes del pavelló municipal d’esports i a les 23:30 h, Batalla de coreos.

A continuació Festa amb els “40 principals” i després actuació de Dj’s.

Dissabte 22 de febrer
Pel matí, els bars de Cunit oferiran la tapa carnavalera.
Pel matí a diferents places i carrers del nucli antic, batukada i exposició de carrosses participants a la rua del
carnaval de Cunit.

A partir de les 18:30 h, inici de la Rua de carnaval pels carrers del municipi amb sortida al costat de l’estació de Renfe acompanyada de xanquers i
batukada.
A partir de les 22:30 h, al pavelló d’esports, Ball i festa de carnaval amb els “40 principals” i a continuació Dj’s.
A la mitja part es comunicarà els resultats dels guanyadors de la Rua.

Diumenge 23 de febrer
A partir de les 20:00 h, al pavelló d’esports, sopar de germanor de les colles carnavaleres amb festa final amb Dj.

Dilluns 24 de febrer
A les 17:00 h, al pavelló d’esports, Festa infantil del confeti i animació.

Dimecres 26 de febrer
A les 17:00 h, als carrers de la població, rua d’enterrament de la sardina amb batukada i festa infantil *.

* Els nens que portin una sardina disfressada tindran un petit obsequi.