Ahir es va celebrar una nova sessió del Consell Escolar Municipal, concretament, la que correspon al segon trimestre d’aquest curs. En aquest òrgan de participació hi està representada tota la comunitat educativa del municipi (escoles, institut, llar d’infants i el sector de pares i mares), i està presidit per l’alcaldessa Dolors Carreras més la representació de la regidoria d’Educació per part de la regidora Yolanda Sánchez i un representant de cada grup municipal.

A la sessió ordinària d’ahir es va informar dels nous projectes que es volen posar en marxa el proper curs escolar 2020/2021, com és el cas del projecte de difusió del Patrimoni Local de Cunit amb el qual ja s’està treballant i d’altres tres novetats: el Consell Municipal dels Infants, el projecte global d’hàbits saludables i activitat física i el projecte de rutes escolars.

El Consell Municipal dels Infants és un òrgan de participació ciutadana format per infants de 5è i 6è de les escoles del municipi i que té com a finalitat fomentar la cultura de la participació i dels principis democràtics en els infants; recollir les opinions i propostes dels infants envers a un tema anual escollit per algun agent actiu en el projecte i contribuir a la construcció de la vila aportant-hi el punt de vista dels infants.

Yolanda Sánchez, regidora d’Educació, explica que “continuem treballant en fer realitat noves iniciatives per apropar el municipi a tots els i les alumnes de Cunit, des de la vessant cultural i de patrimoni com de la pròpia Institució de l’Ajuntament i del dia a dia del municipi”.

El que es pretén és que, a través de trobades mensuals, els infants puguin ser consultats i escoltats en relació amb els afers del municipi que els afecten com a ciutadans i ciutadanes de ple dret, fent-los d’aquesta manera partíceps de les decisions que es prenen.

Les Regidories de Patrimoni, Esports i Educació estan treballant conjuntament per posar en marxa aquests projectes.

L’entrada El Consell Municipal dels Infants: nou projecte per al curs vinent ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.