Les noves instruccions contemplades a l’Ordre del Ministeri de Sanitat publicada avui dia 1 de maig al BOE (Ordre SND/380/2020, de 30 d’abril, sobre les condicions en les quals es pot
realitzar activitat física no professional a l’aire lliure durant la situació
de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19), queden establertes de la següent manera pel que fa a l’activitat física.

L’ordre esitpula que la recomanació per a població adulta és realitzar almenys 150 minuts d’activitat moderada a la setmana o 75 minuts d’activitat vigorosa o una combinació equivalent de les anteriors, donant-se compliment a aquesta recomanació amb els límits establerts en l’ordre.

Des de la regidoria d’Esports, es volen fer un seguit de recomanacions.

Recordar-vos que l’activitat física s’ha de realitzar de manera individual (en solitari), no organitzeu trobades ni concentracions de gent per fer el mateix recorregut. Manteniu les distàncies de seguretat recomanades per a cada pràctica al final del text us facilitem les diferents distàncies recomanades per les diferents pràctiques esportives).

La pràctica esportiva està destinada a majors de 14 anys.Podreu fer esport entre les de 6.00 a 10.00 del matí i de 20.00 a 23.00 de la nit, fora d’aquestes franges no està permesa la pràctica esportiva individual.

Penseu que no es pot sortir del municipi, ni utilitzar mobiliari urbà  o equipaments esportius. I que no es pot agafar el cotxe per desplaçar-se a practicar esport.

Pel que fa a les recomanacions, abans de sortir de casa per a practicar esport:

Si utilitzeu material esportiu desinfecteu-lo (una polvorització amb una dissolució d’hipoclorit pot ser suficient).

Abans de sortir és recomanable rentar-se les mans amb sabó o una solució hidroalcohòlica.

Com que no es pot sortir del municipi us recomanem que us definiu el recorregut abans de començar, així com el temps que voleu emprar.

Durant l’exercici:

El distanciament amb les altres persones és la mesura més efectiva per a evitar el contagi i la transmissió de la COVID-19, per tant, durant la pràctica esportiva, penseu que la distància a la qual ens hem de situar d’altres practicants variarà en funció de l’activitat que realitzem. El virus pot estar present en la suor o en el vapor d’aigua que exhala un esportista, per aquest motiu hem d’evitar que el vent ens pugui portar aquestes partícules cap a nosaltres i augmentar les distàncies, seguint aquestes recomanacions:

– Situació estàtica: distanciar-nos d’altres esportistes entre 1.5 a 2 metres.

– Caminada: augmentar la distància entre 4-5 metres.

– Carrera: mantenir almenys 10 metres d’altres esportistes

– Ciclisme: es recomana mínim 20 metres.

Per a evitar riscos, intenteu modificar el recorregut si hi ha aglomeracions, així com evitar produir-les.

En tornar a casa després de l’exercici

En tornar a casa hem de protegir als que conviuen amb nosaltres davant un possible contagi. Per aquest motiu hem de procurar minimitzar riscos, seguint els següents consells:

Rentar-nos les mans, encara que no hàgim tocat res o hàgim usat guants.

Si heu utilitzat material esportiu, desinfecteu-lo de la mateixa forma que abans de sortir.

Poseu tota la roba a rentar i doneu-vos una dutxa.

I penseu, que si fa temps que no heu fet activitat física o ha estat moderada, no ho volgueu fer tot el primer dia, establiu una activitat progressiva i eviteu lesions per sobreesforç o sobrecàrrega.

Celebrem aquesta tornada a la pràctica esportiva i apel·lem a la responsabilitat individual i al civisme per no revifar els contagis o agreujar la situació.

L’entrada El dissabte 2 de maig ja es podrà realitzar pràctica esportiva individual ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.