L’equip de govern de Cunit ha aprovat aquest mati, en Junta de Govern Local, iniciar la licitació del servei de transport urbà del municipi de Cunit. D’aquesta manera, es recupera el servei de bus urbà inexistent al municipi des de mitjans de 2012.

Des de 2017, l’Ajuntament estava treballant en la creació i implantació d’aquest servei amb l’AMTU (l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà), i avui, finalment, s’ha aprovat la licitació que possibilitarà que la ciutadania de Cunit recuperi, aproximadament en un termini d’uns tres mesos, un dels serveis que més ha estat reclamant.

Dues de les novetats més destacades són la coordinació dels horaris  amb els de tren, amb els de l’Institut Ernest Lluch i amb els del CAP Cunit. I també, la integració tarifària amb l’ATM Barcelona.

Dolors Carreras, alcaldessa del municipi, celebra “la recuperació del servei perquè significa millorar la mobilitat de la ciutadania pel municipi. Era un dels principals reclams i estem cada cop més a prop de la seva posada en marxa. Facilitar i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes és una de les nostres prioritats”.

Per la seva part, José Manuel Cabada, regidor de Medi Ambient, explica que “hem prioritzat que el bus arribi a tot el municipi i que els horaris estiguin coordinats amb d’altres serveis com l’institut, els dels trens i el del CAP, i així facilitar que qui ho necessiti arribi a cada lloc amb facilitat”.

El govern té previst per aquest mateix mes de novembre, celebrar reunions amb la ciutadania per sectors de població per explicar més detalls del nou servei així com recollir opinions i suggeriments.

L’Ajuntament està treballant en tots els aspectes relacionats amb la posada en marxa del servei com són la imatge, els elements de senyalització de les parades entre d’altres.