El Govern de la Generalitat de Catalunya tomba l’esmena als pressupostos que demanava 15 M d’euros per bonificar al 100% la recurrència a la C32. El Pacte del Penedès Marítim lamenta que el Govern de la Generalitat hagi tombat l’esmena que es va presentar al Parlament el passat mes de febrer.

L’esmena proposava implementar una partida de 15 M d’euros per tal de garantir una bonificació del 100% dels viatges recurrents des del territori cap a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana i viceversa.

La demanda del territori, recolzada per Ajuntaments del Baix Penedès i del Garraf, Empresaris i Sindicats del Penedès i del Garraf, el Consorci Sanitari del Penedès i del Garraf, i també el Campus Universitari de Vilanova i la Geltrú, no ha estat acceptada pel Govern, i per això els membres del Pacte del Penedès Marítim continuaran la seva reivindicació.

Tanmateix, des del Pacte del Penedès Marítim, es demanarà una reunió urgent amb el Departament de Territori, per tal de trobar una solució al repte de la mobilitat a les comarques del Garraf i del Baix Penedès. Una solució que passa per garantir una mobilitat ràpida, segura i gratuïta per la C32 pels viatges recurrents, transformant la C32 en la Ronda del Penedès Marítim.

Si els membres del pacte del Penedès Marítim no tenen una resposta i una proposta a les seves demandes, es proposarà una nova mobilització, aquest cop a Barcelona, pel dia 29 de març, acabant al Parlament de Catalunya per reclamar la bonificació del trànsit recurrent.
En paral·lel i conjuntament amb alguns Grups Parlamentaris es treballarà una proposta per modificar el pressupost de la Generalitat per garantir la bonificació de la mobilitat.

Des del Pacte del Penedès Marítim assenyalen que “ja no hi ha marxa endarrere en aquesta reivindicació, i no pensen esperar al 2039 per gaudir d’una mobilitat segura, ràpida i gratuïta com succeeix a la resta del país, essent l’únic territori metropolità que ha de pagar per garantir una mobilitat del segle XXI”.