Aquest migdia ha tingut lloc una reunio del Pacte del Penedès Maritim amb alcaldes i regidors com a representants dels municipis de Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell i Vendrell, a més del Consell Comarcal Garraf i del Baix Penedès.

Aquesta reunió del Pacte del Penedès Marítim és la primera trobada d’aquesta legislatura que preten reprendre les accions que s’havien començat a plantejar anteriorment. Entre elles, el fet de demanar a la Generalitat de Catalunya solucions conjuntes per la C31, una via que forma part de la trama urbana dels municipis com un carrer més pel qual transiten milers de vehicles cada dia.

Els representants dels municipis han estat d’acord en demanar la gratuïtat del peatge de Cubelles per als usuaris que facin el trajecte d’anada i tornada en 24h, tal i com es va establir a la N340/AP7, i també demanar una Taula de mobilitat per a fomentar el transport públic.

Per part del Consistori de Cunit, s’iniciaran converses amb tots els portaveus municipals i amb les associacions veïnals per a proposar la creació d’una coordinadora com la que ha existeix en d’altres municipis i crear així una estratègia conjunta.