Des de l’Ajuntament de Cunit i la seva ciutadania es porta molts anys demanant que, durant la temporada d’estiu, el servei del CAP s’adapti a les necessitats poblacionals i que, per tant, pugui romandre obert les 24 hores, sense que aquesta petició hagi estat atesa fins a la data, derivant-se l’atenció al pacient al CAP de Cubelles i a l’Hospital Comarcal de Sant Pere de Ribes i motivant un desplaçament innecessari amb els consegüents perjudicis per a l’atenció mèdica necessària.

Cal assenyalar, a més, la disfunció que aquesta situació provoca i que comporta que molts ciutadans i ciutadanes de Cunit acabin anant al CAP de Calafell que té servei 24h, però que pertany a una Àrea Bàsica i una Regió Sanitària diferent, creant una externalitat negativa que influeix en la qualitat del servei.

Davant la nova temporada d’estiu s’ha tingut coneixement per part de l’Ajuntament que el Departament de Salut de la Generalitat te la intenció d’ obrir el CAP de Cunit durant l’estiu amb horari de matins, la qual cosa es considera que representa un empitjorament en el servei i en la qualitat de l’atenció sanitària de tots els cunitencs i cunitenques.

Tots els grups municipals han manifestat la seva voluntat d’actuar conjuntament i fermament davant el Departament de Salut per tal de que, amb la màxima urgència, reconsideri la seva intenció inicial i disposi totes les mesures necessàries per tal que el CAP de Cunit pugui romandre obert les 24 hores la temporada d’estiu.

Davant la situació, s’ha portat a terme al Ple aquesta proposta de l’alcaldia que ha tingut el vot unànim de tots els grups municipals.

Demanar al Departament de Salut de la Generalitat que garanteixi l’atenció sanitària al municipi de Cunit a traves de l’obertura del CAP les 24 hores del dia durant la temporada d’estiu, atès l’enorme increment poblacional que té el municipi durant aquests mesos estiuencs i que comporta triplicar la seva població habitual.

Dolors Carreras, l’alcaldessa, ha avançat al Ple que ja s’ha rebut la confirmació per part del departament de Salut que obriran el CAP per les tardes als mesos d’estiu.

 

L’entrada El Ple Municipal aprova la proposta d’alcaldia de demanar que el CAP de Cunit obri les 24h a l’estiu ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.