Les Autoritats Territorials de la Mobilitat de Barcelona i Tarragona han anunciat la gratuïtat temporal de les tarifes exclusivament durant el període de vigència del Reial Decret-Llei 10/2020, de 29 de març, que regula un Permís retribuït recuperable per a les persones Treballadores per compte Aliè que no prestin serveis Essencials, per tal de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra el COVID-19.

Des d’avui i fins dijous 9 d’abril, l’ATM ha suspès temporalment el pagament del transport públic de l’àrea metropolitana de Barcelona.

A metro i busos de TMB, TRAM, Ferrocarrils de la Generalitat i busos de l’AMB, els usuaris han de validar el títol de transport però no els suposa un descompte del saldo de viatges.

A Rodalies s’obren els torns per sensors d’aproximació, no és necessari validar cap títol. Als busos de la Direcció General de Transports i Mobilitat i als municipals adscrits a l’AMTU s’emet un bitllet senzill sense cap cost.  A l’ATM Tarragona la mesura s’aplica a busos i trens.

A més, s’establirà la compensació dels títols que no s’hagin pogut utilitzar durant aquest període d’emergència causat pel #Coronavirus #COVID19

L’entrada El Transport públic és gratuït fins el 9 d’abril ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.