Es modifica la ordenança 1.21 d’us,seguretat i conservació de les platges i litorals municipals amb 2 objectius: d’una banda, reforçar el paper dels socorristes i, en segon lloc, regular l’us lúdic de la platja per fer-lo compatible amb la preservació i respecte per l’ecosistema litoral.

Pel que fa als socorristes, es sancionarà la desobediència a les seves instruccions i no respectar la seva autoritat en quant a la normativa, sobretot en la prohibició del bany quan onegi la bandera vermella.

La falta de respecte als socorristes es considerarà falta greu amb sancions que van des de 751 a 1000 euros.Respecte a la regulació dels usos,s’estableixen normatives com la prohibició de realitzar foc a la platja,l’us de pirotècnia i cuinar.També es regulen activitats esportives com la pesca (només es permetrà als espigons amb base de formigó) o el KiteSurf que en aquest cas estarà prohibit a les platges de la zona dunar (espigons 6 i 7).

També, s’estableix una regulació d’acces dels gossos a les platges, diferent entre la zona de protecció dunar i la resta de les platges, per respectar la època de cria del corriol:

A la zona compresa entre els espigons 1 i 5 des de l’Avinguda Mediterrani fins el C/ Francesc Macià, estarà prohibit l’accés d’animals a la platja del 1 de juny al 30 de setembre i els caps de setmana i festius del mes de maig, així com el dius festius de Setmana Santa entre el Diumenge de Rams i el Dilluns de Pasqua, els dos inclosos. En canvi es permetrà el seu accés de 1 d’octubre a 30 d’abril i els dies laborables del mes de maig així com els dies laborables de Setmana Santa.

A la zona dels espigons 6 i 7 entre el C/ F. Macià i el Torrent d’en Pedro, on es disposa de la zona de regeneració dunar i protecció de la nidificació i cria del corriol camanegre, espècie endèmica i protegida, es prohibirà l’accés d’animals i el bany al mar entre l’1 de març i el 30 de setembre.
En canvi es permetrà entre el 1 d’octubre i 28 o 29 de febrer a tot l’àmbit de platja.

L’entrada Es modifiquen dues ordenances d’incidència a les platges ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.