El dissabte 29 de juny, Cunit acollirà la VII Xarel·lada al Penedès Marítim, l’única Festa del Xarel·lo a tocar del mar. Aquest és el setè any que el municipi ofereix un espai de trobada de vins de la varietat Xarel·lo acompanyats d’un bon tast elaborats pels restauradors del municipi i dels pastissers locals.

La iniciativa va néixer l’any 2012 de la mà de la sommelier cunitenca Carme Garcia juntament amb la regidoria de Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Cunit amb l’objectiu de crear un espai de reconeixement al vi del Penedès i en particular al Xarel·lo.

L’emplaçament del tast i de la mostra de xarel·los serà al Passeig Marítim, entre els carrers Les Sorres i Amílcar Barca.

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, explica que “La VII Xarel·lada serà una realitat el dissabte 29 de juny, tindrem la xerrada amb la Mireia Sabaté (arqueòloga) i el bodeguer Marcelo Desvalls de Finca Viladellops. A la jornada enogastronòmica del vespre nit participaran diferents cellers que ens oferiran la seva varietat de xarel·lo, tot plegat en un escenari incomparable i la complicitat de restauradors i pastisseria de Cunit. Gràcies a la Carme Garcia per compartir amb tots la seva passió i gràcies al Consorci d’Enoturisme Penedès per entendre la realitat del Penedès Marítim i per ajudar-nos a consolidar al territori aquesta iniciativa com a referent de la cultura enoturística del Penedès a la Costa. Espero que aquesta edició ens torni a deixar tan bon gust com les anteriors”.

Iniciativa inèdita al Penedès Marítim

Amb aquesta activitat es continua apostant per a consolidar la marca PENEDÈS MARÍTIM, vinculant la imatge del territori a un concepte territorial com és el Penedès, carregat de valor afegit. Enguany, vinculats amb el Consorci d’Enoturisme Penedès, que conjuga la promoció turística amb les potencialitats del món del vi.

A les 13h tindrà lloc el Tast amb Xarel·lo, al ‘xiringuito‘ del restaurant L’Arrosseria pels assistents a la ponència. Cal inscripció prèvia a turisme@cunit.cat.

A partir de les 20h i fins a les 23h, es podrà visitar i gaudir de la Mostra de Xarel·los de bodeguers del Penedès amenitzats amb música del DJ Xef Andreu i del grup Bocamolls i tast de tapes dels restauradors i pastisseria locals participants.

El preu del tiquet són 12€, aquest inclou 3 copes de vi + 2 tapes + 1 postre + copa de regal.

Cellers participants:

Heredat Mon Rubí,  Finca Viladellops,  Loxarel, Mas Candi,  Jané Ventura, Castellroig, Vinyes 7 Pams, Esteve i Gibert , Costador Terroirs Mediterranis i Finca Mas Perdut.

Restaurants participants:

L’Arrosseria, Gastrobar & Cocteleria Ronsito, Pizzeria Restaurante Mistral, Casa Carmiña da Castañeira – Bar Travesas i Hotel Restaurant Adia.

Pastisseries:

Forn i Pastisseria Casas

 

L’entrada Es presenta la VII Xarel·lada de Cunit ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.