Aquest matí ha tingut lloc la primera reunió entre tots els municipis del Baix Penedès i el Govern de la Generalitat de Catalunya, en veu del departament de Presidència, després de la visita dels representants locals al Palau de la Generalitat el passat any.

Aquesta reunió ha tingut lloc en la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès i, en paraules de l’alcalde de Cunit Jaume Casañas, “la represa de les converses s’ha valorat positivament, comptem amb un nou escenari que fins ara no existia per posar la nostra comarca i la ciutadania baixpenedesenca al lloc on es mereix”.

Donant compliment al que esta establir l’any passat, s’ha acordat la creació d’una Comissió bilateral entre el Baix Penedès i el Govern català que cada tres mesos posarà damunt la taula aspectes i temes estratègics en matèria de:

  • Sanitat: ampliació de l’Hospital del Vendrell.
  • Mobilitat: amb la millora del transport públic especialment del servei de Rodalíes i amb la gratuïtat del Peatge de la C32 a Cubelles i implementació de busos express.
  • Ocupació: inclusió del Baix Penedès dins del projecte “Treball a les 7 comarques”, que promou projectes ocupacionals a través del SOC.
  • Reindustrialització de la comarca.
  • Educació: millora de l’oferta d’FP en els centres de secundària (l’Institut Ernest Lluch i Martin inclós).

Jaume Casañas, es mostra satisfet per aquesta nova línia de diàleg “és una nova via directe que ens permet fer arribar directament al Govern les inquietuds i l’estat d’aspectes que afecten al dia a dia de tots els ciutadans i ciutadanes dels municipis del Baix Penedès”.