L’Ajuntament de Cunit va encarregar una perforació a la Plana del Castell el passat mes de maig amb l’objectiu de portar a terme un reconeixement geològic de les diverses capes que composen el subsòl en aquesta zona del litoral.

Els 17 metres de registre continu extrets en el sondeig de la Plana del Castell, han posat de manifest l’existència d’un conjunt de sediments que es varen dipositar en ambients litorals de platges i aiguamolls, als quals se’ls pot atribuir una edat de Quaternari recent (Holocè), això és, uns 12.000 anys BP (abans del present).

El Consistori té la voluntat de continuar en les investigacions dels sediments, les quals permetran aprofundir en el coneixement de la seva història geològica i també reconstruir de la manera més fidedigna possible aquesta zona humida del litoral de Cunit.

Des de la regidoria de Turisme i Patrimoni, el regidor Jaume Casañas, explica que “continuem treballant per recuperar la història de Cunit. La Plana de Castell era una zona humida on arribaven les aigües dels torrent de La Creueta. A partir de les pluges del passat hivern es van acumular grans quantitats d’aigua i durant un més van establir-se colònies d’anecs i aus diverses”.

La regidoria es va posar en contacte amb el Grup Ecologista del GEVEN i amb el geòleg David Albalat del col·legi de geòlegs per tal de crear un equip que treballi de forma coordinada.

Des de la regidoria es confirma que es faran mes estudis per tal de conèixer quin era el paisatge d’aquella època. també s’apunta que si, finalment, en algun moment s’urbanitza el sector, amb aquests resultats es planteja la viabilitat de crear un Parc ambiental pedagògic sobre la història de Cunit aprofitant la centralitat en el municipi i la proximitat a una de les tres zones escolars.

 

L’entrada Es troben sediments de fa 12.000 anys a la Plana del Castell ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.