L’ajuntament de Cunit valora molt positivament l’acollida i la participació de la cituadania de Cunit i d’altres municipis del Baix Penedès en la primera recreació de la Ruta de la Transhumància des de Santa Coloma de Queralt fins al nostre municipi.

L’objectiu ha estat recuperar tota l’autenticitat i la memòria de l’època de la Transhumància concretament en el camí ramader que uneix Santa Coloma de Queralt i el nostre municipi. 

Aquest camí s’ha pogut fer en diferents modalitats i per etapes tant a peu com en BTT. El fi de totes les rutes va tenir lloc a la platja de Cunit on les ovelles i totes les persones participants van finalitzar els seus recorreguts.

Des de Cunit, municipi impulsor de la iniciativa, es vol agrair tant al Consell Comarcal del Baix Penedès com a la resta d’ajuntaments per on ha passat la Ruta: Santa Coloma de Queralt, Pontils, Querol, Torrelles de Foix, Castellví de la Marca i l’ Arboç, la seva implicació en la recuperació d’aquest tipus de camins. I també als serveis locals de Policia de Cunit, la Brigada Municipal i els serveis municipals de neteja viària per acompanyar aquesta proposta.

L’ajuntament de Cunit anuncia que la intenció és repetir la proposta i, en base a l’èxit obtingut en els formats proposats, es configurarà la pròxima edició. A més, el Consistori sol·licitarà  suport econòmic a la Diputació de Tarragona i a la Generalitat de Catalunya per senyalitzar tota la Ruta.

Jaume Casañas, alcalde de Cunit: “amb aquesta fita hem aconseguit refer una part de la història, sempre fem especial èmfasi en la divulgació de les nostres arrels i aquesta és, sense dubte, una de les noves propostes que portarem a les escoles. Per aquest motiu, hem de donar també les gràcies al grup d’estudis Locals Delmacio de Conito per la seva tasca investigadora i també per donar tot el seu suport a explica els nostres orígens”.