Fins el proper 30 d’abril podreu visitar a la Biblioteca Municipal Marta Mata de Cunit l’exposició Llibres Muts de Marina Berdalet. Una reflexió sobre les existències que s’amaguen dins d’un llibre que mai podrà ser llegit.

Marina Berdalet és una pintora nascuda a Barcelona que viu a l’Estany des de l’any 2001. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Postgrau de pintura per la Universitat de Varsòvia i Màster Universitari en Artteràpia per la Universitat de Vic – AEC. Ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives i ha obtingut premis de dibuix i pintura, entre altres el Premi Internacional de Dibuix Ynglada Guillot (1999), 2n Premi del Certamen Nacional de Dibujo Gregorio Prieto (2002), 1r Premi de Dibuix Joan Vilanova (2006), Premi de Pintura Ciutat de Manresa (2009) i el Premi Tendències d’Arts Plàstiques Regió7-TV Manresa (2012). Guanyadora també de diverses beques de pintura: Beca de Pintura Rodríguez Acosta (Granada), Beca Erasmus (Winchester) i 1a Beca de Primavera d’Arts Plàstiques (Sant Martí d’Empúries) que li permeten seguir investigant. L’interès per l’educació artística de qualitat l’ha portat a compaginar la seva investigació artística personal amb l’artteràpia i la docència (fent classes de dibuix i pintura a joves, adults i gent gran i, darrerament, com a formadora d’educadors).

La mostra Llibres muts parteix de la idea que els llibres contenen paraules, històries, pensaments, il·lusions, imatges, tresors amagats… vides. I de la pregunta de què passa quan un llibre no el llegeix ningú, deixa d’existir? Un llibre que no podrà ser mai llegit és un llibre mut, un silenci.

Tal i com expressa l’autora, és una mostra dedicada a aquells que no tenen veu, als que no poden parlar, als qui s’obliga a callar, a qui no se li permet llegir, a qui no se li permet parlar, a qui no se sent “ningú”, a qui no pot dir “jo”, a totes aquelles vides que ho han intentat però que s’han quedat pel camí, a totes aquelles vides que no podrem llegir.

Divendres 26 d’abril a les 19.00 sobre l’exposició Lectures i Blues. 30 anys de Biblioteca a Cunit.

L’entrada Exposició “Llibres muts” de Marina Bedalet ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.