Aquesta setmana va finalitzar el curs d’Auxiliar de Jardineria fent entrega dels diplomes als nou alumnes que han pogut aprofitar aquesta formació.

Ha estat un curs de 215 hores amb una primera part on s’han treballat les habilitats socials i per l’ocupació, i una segona part on han pogut adquirir coneixement bàsics sobre jardineria, ús d’eines i maquinària, coneixements de plantes i la seva producció i implantació i manteniment de parcs i jardins.

En aquesta segona part del curs l’alumnat ha fet actuacions per diferents indrets del municipi posant en pràctica tot allò après. Han fet tasques als patis de les tres escoles del municipi i de  la llar d’infants, pels voltants del parc del Neolític i pels exteriors de l’Espai Jove.

Durant el curs l’alumnat va rebre la visita de la Bea Duran, de la Cambra de Comerç de Tarragona, encarregada del projecte Somos FP Dual per explicar-los aquesta modalitat de formació que combina des del primer moment l’aprenentatge dins del centre docent amb el que s’adquireix treballant en una empresa. També va venir el coordinador del  CFGM de Jardineria i Floristeria de l’Institut La Talaia, l’Alberto Garcia, que els va fer una xerrada informativa sobre el cicle obrint aquesta opció a aquells joves que es plantegin reprendre els estudis, aquest venia acompanyat d’una alumna del cicle que els va explicar la seva pròpia experiència personal.

Des de la Regidoria de Joventut s’espera que aquesta formació ajudi a la inserció laboral d’aquests joves i aposta per portar a terme en el futur altres cursos de formació.