Des del projecte Jove Baix Penedès, del qual l’Ajuntament de Cunit en forma part, es proposa la realització de la xerrada virtual d’orientació acadèmica i professional «I després de l’ESO, què?», amb la finalitat que els pares/mares i alumnes de 3r i 4t d’ESO coneguin totes les opcions formatives i laborals amb o sense graduat en ESO.

Aquesta xerrada està pensada com un espai de trobada on els i les joves i les seves famílies rebran orientació i informació acadèmica i professional.

Fins l’any passat, aquestes xerrades es realitzaven als instituts de referència dels municipis adherits a Jove Baix Penedès, però a causa de la situació provocada per la Covid19, enguany es planteja de fer-la en format virtual.

La xerrada es realitzarà el dimecres 3 de març a les 18h, a través de l’enllaç.

La ponència de les xerrades anirà a càrrec d’Educaweb (DEP Institut) i inclouen una exposició dels elements a tenir en compte per tal de fer una bona elecció d’estudis, com el coneixement d’un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals…) i els condicionants de l’elecció.

A continuació s’expliquen les alternatives de formació al finalitzar els estudis d’ESO, amb el Graduat o sense, és a dir, els itineraris de formació segons l’oferta vigent; tenint en compte les característiques principals de cada formació i les seves sortides.

També s’oferiran els contactes i les fonts d’informació de referència necessàries per a poder completar la informació.

A més, s’aportaran eines i elements de reflexió per tal que pares/mares i alumnes comparteixin aquest moment important, que representa el punt de partida de la carrera acadèmica o professional.

Cal destacar que aquesta acció pretén millorar la transició del jovent de la comarca entre la formació i el treball, a més de voler implicar-hi les famílies, podent tenir la informació necessària, de manera que pugui repercutir en la projecció d’un futur engrescador i que contribueixi a reduir els alts índex de fracàs i abandó escolar fruit, massa sovint, d’eleccions poc reflexives, improvisades i condicionades.

La xerrada es complementa amb un seguiment per als i les joves i pares/mares que ho sol·licitin i que consisteix en la possibilitat d’accedir a una consulta personalitzada al Servei d’assessorament i orientació acadèmica i laboral de l’Oficina Jove del Baix Penedès.

L’entrada I després de l’ESO, què? – Xerrada virtual d’orientació acadèmica i professional ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.