Ja ha començat a circular el nou vehicle del servei de Bus Urbà de Cunit. Des de l’inici del servei, es comptava amb un vehicle provisonal a l’espera que s’acabés de fabricar aquest model. Com a característiques, cal destacar que el Bus disposa d’un Sistema de Geocalització GPS, un Purificador d’aire homologat  segons norma  UNE 100012, una catifa desinfectant, altres mesures de seguretat anticovid19 com una mampara de separació entre conductor i el passatge, un sistema de detecció de temperatura per als passatgers, farmaciola, gel hidroalcohòlic pels passatgers, aparells d’intervenció sanitària com un DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic). A més, aquest vehicle incorpora un portabicicletes extern amb capacitat per a xx bicis, Wifi i USB pels passatgers.

José Manuel Cabada, regidor de mobilitat i transports públics, explica que “Ja són un centenar de cunitencs els que cada dia trien el nostre bus per als seus desplaçaments. Amb el nou vehicle, més equipat, més segur i més confortable, esperem mantenir aquests usuaris i convèncer encara a més ciutadans perquè deixin el cotxe aparcat i agafin el bus”.

 

Disposa a més d’un detector de manteniment de carril, un altre detector de fatiga per al conductor, un sistema de supressió de foc i un sistema de conducció ecodriver per a la reducció en el consum de combustible.

En els pròxims dies s’intal·larà també una pantalla interior i un equip FMS (Fleet Management Systems Interface) que permetrà obtenir informació sobre l’estat dels components de l’autobús i realitzar el corresponent pla de manteniment preventiu.

L’entrada Ja circula el nou autobús ha aparegut primer a Ajuntament de Cunit.